1. Здійснення, відповідно до законодавства, державного санітарно-епідеміологічного нагляду (контролю) за:
  • дотриманням санітарного законодавства, безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, біологічними продуктами, патологічним матеріалом,
  • додержанням підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадянами державних санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного виробництва, транспортування зберігання, застосування  пестицидів і агрохімікатів у харчових продуктах та продовольчій сировині, зокрема імпортованих лікарських травах, водних об’єктах; воді, що використовується для господарсько – питного постачання, купання, спортивних занять, організованого відпочинку та з лікувальною метою; лікувальних грязях, ґрунтах, на землях населених пунктів, оздоровчого та рекреаційного призначення;
  • дотриманням показників вмісту шкідливих для здоров’я людини речовин та інгредієнтів у тютюнових виробах, які реалізуються на відомчій території;
  • факторами середовища життєдіяльності людини, що мають шкідливий вплив на здоров’я населення, та участь у визначенні цих факторів, встановленні і оцінюванні ступеню створюваного ними ризику;
  1. Забезпечення проведення санітарних, профілактичних і протиепідемічних заходів щодо охорони відомчої території від проникнення хвороб людей з інших територій або карантинних зон;
  2. Участь у проведенні санітарно – епідеміологічних розслідувань, спрямованих на виявлення причин та умов, що призводять до виникнення і поширення інфекційних хвороб, у тому числі через харчові продукти; групових та індивідуальних харчових отруєнь, масових неінфекційних захворювань (отруєнь) та радіаційних уражень; випадків порушення норм радіаційної безпеки, санітарних правил роботи з радіоактивними речовинами, іншими джерелами іонізуючих випромінювань та вжиття заходів щодо їх усунення відповідно до законодавства;
  3. Здійснення в межах компетенції, контролю за усуненням причин і умов виникнення та поширення інфекційних, масових неінфекційних захворювань, отруєнь та радіаційних уражень людей;
  4. Подання в установленому порядку, пропозицій щодо обмеження або заборони в’їзду на відомчу територію громадян України, іноземців та осіб без громадянства, експорту, імпорту, транзиту вантажів і товарів з держав або регіонів у зв’язку з неблагополучною епідемічною ситуацією на їх території;
  5. Розробка та здійснення санітарних заходів, що стосуються обмеженого (визначеного) кола осіб чи випадків, передбачених законодавством, зокрема, щодо обмежування, заборони, тимчасового припинення діяльності; вживання, відповідно до закону інших заходів реагування, у тому числі обмежування або заборони ввезення (пересилання) на митну територію, перевезення через митну територію (транзит) біологічних продуктів та патологічного матеріалу;
  6. Реалізація державної політики в сфері санітарного законодавства, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення;
  7. Організація проведення в лабораторіях досліджень (випробувань) та/або експертизи для цілей державного контролю; здійснення відбору зразків об’єктів санітарних заходів, зразків продукції та перевірки її характеристик;
  8. Проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи з оформленням результатів та відповідних висновків;
  9. Узагальнення результатів здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду з аналізом причин виявлених порушень, розробкою та поданням у встановленому порядку пропозицій щодо перегляду встановлених вимог, якщо вони не забезпечують належного рівня захисту здоров’я населення та санітарно-епідемічного благополуччя населення;
  10. Розробка, виконання та/або організація виконання загальнодержавних програм та/або планів у галузі небезпечних факторів та показників безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у визначених сферах;
  11. Участь у реалізації науково-технічної, технологічної та інноваційної політики; впровадженні у виробництво науково-технічних досягнень та передового досвіду з питань профілактики захворювань людини, а також факторів середовища життєдіяльності людини, реалізації державної політики в інших визначених сферах;
  12. Участь у розробленні санітарних, протиепідемічних (профілактичних) заходів, вимог щодо окремих показників якості харчових продуктів, кормів, технічних регламентів та стандартів;
  13. Організація розгляду звернень громадян з питань, що належать до компетенції, виявлення та усунення причин, що призводять до подання громадянами скарг;
  14. Здійснення моніторингу причин і кількості звернень фізичних та юридичних осіб щодо дотримання санітарного законодавства та випадків заподіяння шкоди здоров’ю людей внаслідок споживання продукції (користування нею) та впливу небезпечних факторів середовища життєдіяльності людини;
  15. Застосування у межах повноважень, передбачених законом, заходів до усунення порушень вимог закону та притягнення винних осіб у таких порушеннях до відповідальності згідно закону;
  16. Подання матеріалів перевірок до правоохоронних органів для вирішення питань про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, у діях яких містяться ознаки кримінального правопорушення;
  17. Надання адміністративних послуг відповідно до закону;
  18. Участь у формуванні державного замовлення на підготовку кадрів у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.

Співчуття

співчуття

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області висловлює щире співчуття начальнику відділу правового забезпечення Головного управління Сосонському Олександру Миколайовичу у зв’язку з тяжкою, непоправною втратою – смертю матері Людмили Іванівни.


Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області глибоко сумує з приводу передчасної смерті діловода відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Олександрійського міського управління Головного управління Петрусь Вікторії Віталіївни та висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійної.

Мобільні додатки

  

 

 

Посилання

Лічильник відвідувань

2090940
Сьогодні
Цього місяця
Всього
571
21146
2090940

Ваш IP: 18.206.194.134
11-07-2020