Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Молочна промисловість Данії: шлях від ферми до якості кінцевої продукції

Нещодавно на базі Копенгагенського університету (Данія) пройшла тритижнева степендіальна програма Danida Fellowship Center під назвою «Безпечність харчової продукції у молочному секторі».

Участь у курсі взяли представники харчової та ветеринарної галузей Кенії, Нігерії, В’єтнаму, Мексики, Бангладешу, Індії та Китаю. Українська делегація була представлена спеціалістами Держпродспоживслужби, Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветсанекспертизи, Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок. Зокрема до навчального курсу долучилася головний спеціаліст відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Уляна Волобоєва.

Метою степендіальної програми було отримання поглиблених знань про фактори, що впливають на виробництво молока, здоров’я великої рогатої худоби, безпеку та якість молока, а також заходи, за допомогою яких цього можна досягти.

Учасники мали можливість поспілкуватися з представниками органів влади щодо норм із безпеки та якості харчових продуктів, а також ролі органів влади у нагляді (контролі) за дотриманням цих вимог (особливості програми з нагляду за споживанням антимікробних препаратів (DANMAP), проведення перевірок ферм та молокозаводів у Данії та інше).

Також курс включав відвідування ферм, молочних заводів, лабораторій та інноваційних центрів. Завдяки практичному аспекту учасники набули знань щодо ідентифікації, виявлення та запобігання небезпек (мікробної, хімічної) в молоці; здійснення внутрішнього контролю на молочних підприємствах Данії; особливості виготовлення, пакування молочної продукції.

Наприкінці тритижневої степендіальної програми учасники отримали дипломи.

 

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки