Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Продовжується контроль за реалізацією продукції на ринках області

З метою зменшення ризиків потрапляння на прилавки ринків неякісної, фальсифікованої продукції, а також недопущення поширення гострих кишкових захворювань чи отруєнь, державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи здійснюється постійний контроль за реалізацією продуктів на агропродовольчих ринках Кіровоградської області.

Протягом 2023 року проведено ветеринарно-санітарних експертиз 289708 партій продукції тваринного та рослинного походження.

Загалом лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградської області в минулому році проведено експертиз: яловичини - 876, свинини - 27362, туш дрібної рогатої худоби - 31, туш інших видів тварин - 9005, молока та молочної продукції - 72547, яєць - 1047, риби та рибної продукції - 12921, меду - 203, овочів та фруктів - 77467, інших харчових продуктів – 15004. Також проведено 73245 оглядів готових харчових продуктів промислового виготовлення.

За цей період недопущено до реалізації:

-         0,045 т м’яса великої рогатої худоби та 0,776 т свинини,

-         2,129 т молока і молокопродуктів,

-         0,87 т яєць,

-         0,065 т риби та рибної продукції,

-         2,523 т продукції рослинного походження,

-         0,245 т інших харчових продуктів.

Серед причин, через які були введені заборони, можна виокремити перевищення залишків нітратів, невідповідність фізико-хімічних, органолептичних та біохімічних показників, виявлення стороннього запаху, механічного забруднення тощо.

Пам’ятайте, що під час купівлі продукції на ринках варто запитати в продавців про експертний висновок лабораторії, який би підтверджував безпечність та якість продуктів.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки