Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

У Кропивницькому районі обстежили 42 заклади швидкого харчування

Спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини спільно з представниками органів місцевого самоврядування та Кропивницького районного управління ГУНП в Кіровоградській області продовжують проведення комісійних обстежень закладів швидкого харчування.

Такі відвідування спрямовані на здійснення контролю за дотриманням операторами ринку вимог законодавства під час провадження діяльності з обігу харчових продуктів, а також на мінімізацію ризиків виникнення випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед споживачів.

Загалом на території Кропивницького району та безпосередньо в обласному центрі обстежено 42 заклади.

За результатами моніторингу персоналу закладів вручені інформаційні листівки про дотримання безпечності та якості харчових продуктів, окремим суб’єктам господарювання надано рекомендації щодо усунення виявлених недоліків, зокрема:

  • забезпечити контроль за проходженням працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів;
  • забезпечити наявність у місцях реалізації харчових продуктів документів, що підтверджують їх безпечність та якість;
  • дотримуватися належних умов зберігання продукції (дотримання товарного сусідства, температурного режиму);
  • забезпечити використання персоналом спеціального (санітарного) одягу;
  • промаркувати кухонний інвентар відповідно до його призначення;
  • проводити достатні заходи з боротьби зі шкідниками та гризунами.

Крім того, у поодиноких випадках операторам ринку необхідно здійснити державну реєстрацію потужності та впровадити процедури, засновані на принципах НАССР.

Довідково. У зв’язку з дією мораторію на проведення планових перевірок фахівці Держпродспоживслужби області можуть брати участь у комісійних обстеженнях, які мають превентивний характер. Законодавством передбачено проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів лише на підставі офіційного звернення громадянина, заяви самого суб’єкта господарювання, доручення Прем’єр-міністра України або ж у разі перевірки виконання вимог припису. 

Нагадуємо операторам ринку, що діяльність у сфері обігу харчових продуктів повинна здійснюватися виключно з дотриманням вимог законодавства. За порушення норм, виявлених під час позапланової перевірки, передбачена адміністративна відповідальність.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки