Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

До уваги власників тварин мікрорайону «Ковалівка» м. Кропивницький: безкоштовна вакцинація тварин проти сказу

У зв’язку з лабораторним підтвердженням захворювання на сказ лисиці, яку помітили 6 березня в парку «Ковалівському» в м. Кропивницький, та на виконання плану комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин, затвердженого рішенням місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, повідомляємо про проведення профілактичних щеплень проти сказу домашнім тваринам (котам, собакам), яких утримують або вигулюють поблизу неблагополучного пункту по сказу - парку «Ковалівський».

Вакцинація домашніх улюбленців здійснюватиметься мобільною групою фахівців Кропивницької районної державної лікарні ветеринарної медицини завтра, 13 березня, починаючи з 11:00 години на вул. Театральній біля приміщення театру ім. М. Кропивницького. Орієнтир – автомобіль з позначками «Ветеринарна медицина».

Для вакцинації використовується якісна, безпечна та ефективна вакцина вітчизняного виробництва «Рабістар РЕД», вакцинація є БЕЗКОШТОВНОЮ! Просимо мешканців мікрорайону та власників тварин, які здійснюють вигул своїх домашніх улюбленців поблизу парку, обов’язково надати тварин для профілактичного щеплення, яке убезпечить тварину від смертельного захворювання, а людей - від ризику зараження хворобою.

За наявності ветеринарного документа на тварину (ветеринарного паспорта), просимо взяти його з собою для проставлення відмітки про вакцинацію.

Зазначаємо, що відповідно до рішення місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії територію парку «Ковалівський» визначено неблагополучним пунктом з захворювання на сказ. Також визначено загрозливу зону, до якої увійшли вулиці Київська, Євгена Чикаленка, Юрія Олефіренка, Івана Похитонова, Вокзальна, Театральна, Віктора Чміленка, Кавалерійська, Нейгауза, Шульгіних, Шевченка, Ельворті, провулки Училищний та Леніна.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області нагадує, що сказ – надзвичайно небезпечне вірусне захворювання як тварин, так і людей, яке викликає розлади нервової системи і 100% закінчується смертю.

З метою запобігання захворюванню на сказ необхідно дотримуватися кількох правил:

– уникати контактів із безпритульними і дикими тваринами. Звертати особливу увагу дітей на небезпеку таких контактів;

– своєчасно здійснювати щеплення домашнім тваринам;

– після укусу підозрілою твариною негайно звернутися до лікаря, оскільки вже після прояву клінічних ознак врятувати хворого, як правило, не вдається;

– за найменшої підозри на захворювання серед тварин повідомляти державні установи ветеринарної медицини.

Контакти установ ветеринарної медицини області за цим посиланням.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки