Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

Організація харчування в інтернатних закладах — у фокусі уваги Держпродспоживслужби Кіровоградщини

На базі Знам’янського дитячого будинку-інтернату ІІ–ІІІ–IV профілю відбулася нарада з питань організації харчування підопічних в інтернатних закладах системи соціального захисту населення області. У заході взяли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Нарада проходила під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Кіровоградської обласної військової адміністрації Олександра Догарова.

У своєму виступі в. о. першого заступника начальника Головного управління Руслан Крайносвіт зосередив увагу на дотриманні в закладах соціальної сфери постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), здійсненні моніторингу практичного застосування цих процедур та організації навчань із застосування системи НАССР. 

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Галина Сабадаш наголосила на основних вимогах у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, зокрема щодо:

  • утримання приміщень і території закладу,
  • здійснення контролю за станом водопостачання та водовідведення,
  • організації медичного забезпечення підопічних,
  • проходження медичних оглядів працівниками,
  • забезпечення підопічних відповідно до мінімальних вимог предметами, матеріалами та інвентарем. 

Окремо учасники розглянули питання організації харчування в закладах системи соціального захисту населення, зокрема складання меню, ведення обліково-звітної документації з організації харчування, дотримання норм споживання основних видів харчових продуктів, здійснення контролю при прийманні, обігу та використанні харчових продуктів тощо.

Наприкінці заходу сестер медичних з дієтичного харчування та шеф-кухарів системи соціального захисту населення поінформували про можливість звернення до Держпродспоживслужби області за консультативно-інструктивною допомогою з питань дотримання вимог санітарного законодавства, безпечності та якості харчових продуктів, що сприятиме попередженню спалахів гострих кишкових інфекції і харчових отруєнь серед підопічних та працівників закладів соціальної сфери та забезпеченню стабільної санітарно-епідемічної ситуації в області.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки