Людям із порушенням зору
Стандартна версія
A+ A-

В області реалізовуються проєкти щодо облаштування захисних споруд цивільного захисту для вихованців закладів освіти

Стан реалізації проєктів, фінансування яких здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти області, розглянули під час наради 18 грудня ц.р. під головуванням заступника начальника Кіровоградської ОВА Сергія Поліщука. Членами робочої групи з питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам спільно з представниками органів місцевого самоврядування та підрядних будівельних організацій розглянуті результати проведених робіт щодо облаштування укриттів у визначених закладах освіти. Дане питання тримається на постійному контролі обласної військової адміністрації, до його вирішення залучені будівельники, підприємства-виробники, органи місцевого самоврядування. Для вирішення нагальних питань, надання консультацій в процесі будівельних робіт тощо залучені причетні служби. Членом робочої групи є начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області.

На одному із укриттів, що будується, за дорученням керівника робочої групи спеціалістами Головного управління було проведено огляд фактичного виконання робіт та висвітлено результати на попередній нараді членам робочої групи.

Начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олена Черненко поінформувала присутніх про реконструкцію Новомиргородського ліцею № 3 з улаштуванням захисної споруди цивільного захисту.

Так, доповідач разом із фахівцями Новоукраїнського районного управління Держпродспоживслужби області здійснили обстеження укриття закладу в присутності підрядника будівельних робіт, начальника відділу освіти та секретаря Новомиргородської міської ради, директора ліцею. Укриття розраховується на 317 осіб, передбачається 2 входи та облаштування всіх комунікацій. Також передбачені умови перебування в укритті дітей з інвалідністю. Побудовано корпус захисної споруди, стіни суцільно з'єднані та утеплені. Зі слів підрядника проведена гідроізоляція зовнішніх стін. Збудовані всі внутрішні приміщення, в тому числі санітарно-технічний блок, підлога забетонована по всіх приміщеннях. Для укріплення всередині побудовані 4 колони, обкладені цеглою. Санітарно-технічний блок включає 2 санвузла + 1 санвузол для дітей з інвалідністю, душові, господарську кімнату, щитову.

В укритті передбачені комунікації (водопровідні, каналізаційні, опалення, вентиляція), електромережа. Роботи по облаштуванню захисної споруди продовжуються до їх повного завершення, що дасть змогу укривати значну кількість учнів закладу під час проходження освітнього процесу.

Наразі в Новомиргородському ліцеї № 3 використовується існуюче укриття, розраховане на невелику кількість дітей та працівників, заклад працює у дві зміни, за змішаною формою навчання.

Print
PDF
Email

Мапа сайту

Напрямки